Подиграха се с името на Стоянка Мутафова Преглеждания: 1330

Актрисата била крайно разочарована
0
Оценете този post

Актрисата била крайно разочарована

Книгата „Стоянка Мутафова – Смях и сълзи“ се превърна в истинска горчилка както за вече покойната ни актриса, така и за дъщеря й Мария Грубешлиева-Муки и мениджърът Евгени Боянов.

Стоянка Мутафова
Актрисата била крайно разочарована

Приживе любимата на няколко поколения българи театралка се съгласява по молба на бившия директор на Сатирата – Рашко Младенов да допусне съпругата му – Милена Нейова в дома си. Тя й дава няколко интервюта, с уговорката, че те ще бъдат използвани за малка книжка за нея, Калоянчев и Парцалев. Книгата трябвало да бъде с благотворителна цел, разкриват близките й.

Добротата й този път й изиграва лоша шега и освен, че изданието не е благотворително, то я осмива.
„Имаше й други хора, които по един или друг начин се опитаха да петнят името на Стояна, но осъзнаха грешката си и Муки прояви разбиране. Тук обаче положението е направо нагло“. Това заяви пред „Телеграф“ мениджърът на покойната Стоянка Мутафова – Евгени Боянов.

Той допълни: „ През 2018-та Рашко Младенов и Милена Нейова изтормозиха Стоянка Мутафова и Муки по телефона и на финала те ги приеха.
Тогава точно беше излязла биографичната й книга „Добър вечер, столетие мое“ и тя не искаше да прави каквото и да е друго издание. Фактът, че ще е нещо малко и то с благотворителна цел я накара да приеме. Аз също бях там, затова думите, че не е ставало дума за благотворителност и малка обща книжка са смешни. Бях там и го чух с ушите си и съм готов да го кажа и в съдебната зала“.

Те дори не й дали право на прочит или редакция

Когато книгата е готова се оказва, че всъщност си е пълен формат и то само за Стоянка Мутафова, без нито една нейна снимка. Без да й кажат и да й дадат право на редакция или поне прочит. По-големият шок идва от факта, че на корицата има не снимка, а шарж , нарисуван от щерката на Марта Вачкова – Рада.

„Донесоха книгата. Стоянка благодари и я прие. Тя бе изключително фин човек, нямаше да си позволи да обиди нито Рашко, нито жена му. Като си тръгнаха, гледаше корицата и попита: „Това аз ли съм? Каква е тази подигравка?“, след което я хвърли на земята.

Стана й много мъчно. Тук е мястото, в което искам да попитам, защо Рада не направи колаж на дядо си, а осмя нашата Стояна?“ гневно пази честа на Мутафова Евгени Боянов, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.