Машини от бъдещето! Ричард Брансън с нов невероятен проект! (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Ричард Брансън създаде нови свръхзвукови самолети

Те са истински машини от бъдещето. Милиардерът Ричард Брансън показа най-новите си изобретения. Компанията Virgin Galactic, чийто собственик е Брансън, неотдавна представи новия си самолет за туристически пътувания. Той ще предизвика истинска революция в авиацията и вече претендира да бъде наследник на легендарния „Конкорд“.

Доскоро ставаше дума само за дизайн и концепция на новите самолети, но сега Брансън заяви, че ще изгради цялостни авиационни системи. А партньори за развитието на самолетите са от центъра на NASA и Rolls Royce – компанията, която произведе реактивните двигатели на „Конкорд“.

Според предварителните доклади, самолетът ще има триъгълни крила. И ще достига скорост от 3700 км/ч, което е почти два пъти повече от „Конкорд“. Това, на което от компанията обръщат огромно внимание, е фактът, че ще използват по-високо енергийни гориво и технологии, за да има по-малко вредни емисии за околната среда.

Междувременно Брансън упорито продължава да работи върху космическия кораб, който ще осигурява туристически пътувания около Земята. Апаратът Virgin Galactic, който все още е само на етап планове, вече е бил одобрен от FAA. И тук NASA участва в разработките, докато Rolls Royce обявиха, че ще произвеждат двигателите на космическите кораби, съобщават от агенцията в Туитър.

Основният недостатък на проекта е, че няма достатъчно места за превоз. За разлика от търговските полети, които пренасят средно между 100 и 200 пътници, капацитетът на космическите самолети е едва 19 места, а някои приемат и едва по 9 пътника.

Което е в пъти по-малко от сегашните търговски полети.

Ричард Брансън създава нов супер самолет сн. Интернет

Ричард Брансън създава нов супер самолет сн. Интернет

Именно по тази причина и полетите с тях са толкова скъпи и засега са привилегия само за избрани. Последния път, когато бе обявено, че ще се правят такива полети, Брад и Анджелина все още бяха женени. А актрисата дори бе купила околосветски воаяж като подарък на съпруга си. Не е ясно дали при настоящата ситуация, двамата все пак няма да опитат да се справят с това.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар