Илон Мъск: Пирамидите са построени от извънземни! (+ Отговорът на Египет)

Илон Мъск: Пирамидите са построени от извънземни! (+ Отговорът на Египет)
2 (40%) 1 vote

Илон Мъск заяви, че пирамидите са построени от извънземни

Илон Мъск заяви, че пирамидите са построени от извънземни. Създателят на „Тесла“, който в последните месеци се превърна в абсолютна суперзвезда в света бизнеса, науката и технологиите, направи неочаквано изявления. Милиардерът, заяви, че пирамидите в Египет не са дело на робите на древните фараони, а на извънземна цивилизация.

Собственикът на „Space X“ за втори път подлуди потребителите в Туитър. Този път иноваторът написа, че извънземните са изградили пирамидите в Египет и това е повече от очевидно.

„Извънземните са построили пирамидите. Очевидно е“, пише Тесла в Туитър.
Малко след това обаче министърката на външните работи на Египет, Рания ал-Машат също се изказа по въпроса. Дамата изобщо не Бе очарована от тези изявления. Тя сподели, че има достатъчно доказателства, че гробниците не са изградени от извънземни цивилизации. И че фараоните и египетските царе са тези, които са използвали човешка ръка, за да построят пирамидите.

Тя дори покани Мъск да посети Египет и да проучи всички записи за това, как са изградени пирамидите.

Египетският археолог Захи Хавас също отговори на твърдението на Мъск. Той обаче пусна кратко видео на арабски език, което публикува в социалните мрежи. Във видеото се казва, че аргументите на милиардера са абсолютна халюцинация.

„Аз сам намерих гробовете на строителите на пирамидите. Това доказва на всички, че египтяни са строили пирамидите. И тези хора не са били роби“, заяви още Хавас.

Илон Мъск заяви, че пирамидите са правени от извънземни сн. Туитър

Илон Мъск заяви, че пирамидите са правени от извънземни сн. Туитър

Новите разкрития развенчават и мита, че големите каменни гробници са изградени от хора, които са държани в плен, поробени и принудени едва ли не до смърт да изграждат вечните домове на фараоните. Но Мъск явно не приема и тази теза.
Той сподели още един пост в Туитър, с линк към BBC History за живота на строителите на пирамидите. „Този филм на Би Би Си дава разумно как са изградени пирамидите“, пише той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар