Официално! Втора вълна на коронавирус заля Европа (И кои са най-горещите точки?)

Гласувайте за статията

Втора вълна от коронавирус заля Европа

Втора вълна от коронавирус заля Европа. Гърция затваря границите, Италия и Испания обявиха, че блокират, а Косово бележи рекорден брой заразени само за ден. В Босна и Херцеговина ситуацията също става все по-рискова, а в Сърбия преди часове буквално съобщиха, че само за ден имат нови 295 заразени и 9 мъртви. Данни на Ройтерс гласят, че на всеки 15 секунди умира по един човек от коронавирус. Броят на заразените вече е 19 милиона, а жертвите са над 700 000. Пак по данни на агенцията, близо 5900 души умират на всеки 24 часа.

Турция въвежда извънредни мерки заради критичното положение. Дневният брой на новозаразени с коронавирус надхвърли вече дори 1000.

Министерството на вътрешните работи обяви, че техни звена ще провеждат мониторинг на човек по човек и ще следят всеки един да спазва задължителна карантина.

Забранява се излизането навън без маска и нарушаването на дистанция на сватби и погребения.

Погребалните събирания ще бъдат ограничени, а предстоящата криза се очертава най-тежката в историята на страната досега.

В Македония пандемията също започна да се засилва, а в Италия положението е сериозно. Броят на заболелите е 384 души, съобщи министерство на здравеопазването на редовния си брифинг.

Последните 24 часа са починали 10 пациенти с потвърдено заболяване от коронавирус, а съвкупния брой на починали от епидемията, от края на февруари, достигна до 35 181 лица.

В момента в болниците са заразени 764 души, от които 41 са поставени в отделения за интензивна грижа. От общо заразените 248 803 души, до днес са излекувани около 200 976 лица.

Франция също се оказа жертва на заразата. Засегнати са близо 1695 души от коронавирус само за денонощие. Това е вторият най-висок ръст на заболели за един ден, които са 1828 души.

Европа отново в хватката на коронавируса сн. pixabay

Европа отново в хватката на коронавируса сн. pixabay

Общият брой на заразени в страната е 194 029 души. Ако ситуацията продължава да се усложнява толкова скоростно, много е възможно страната отново да блокира и да затвори границите си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар