Д-р Брънзалов с кошмарна прогноза в ефир! (виж тук)

Гласувайте за статията

Д-р Брънзалов не скри страха си в ефир!

Тревожно расте броят на новозаразените и починали от коронавирус у нас в последните дни. „Смятам, че починалите пациенти са имали и други заболявания, които са влошавали общото им състояние“. Това коментира зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов пред Bulgaria ON AIR.

Той обаче заяви сериозно, че от Ковид-19 умират и млади хора, а инфекцията е много сериозна и не бива да се пренебрегва. Д-р Брънзалов е категоричен, че голямото изпитание ще дойде през есента. Тогава броят на заразените ще расте, но ще е трудно да се разбере дали са болни от Ковид или от друг вирус.

„И най-големият виртуоз в медицината не може да постави точна диагноза по телефона“, убеден е лекерят.

И натърти за пореден път, че обществото трябва да бъде отговорно най-вече към себе си. Всички знаят мерките и е задължително да ги спазват стриктно, ако им е мило здравето и живота.

Д-р Брънзалов коментира и кошмара в домовете за възрастни хора в Русе и Варна. Според него огнища на заразата ще възникват и в рискови контингенти, където са събрани възрастни хора. Там обаче контролът ще може да се осъществи по-добре.

„Едно е като има 100 души в старчески дом, настанени по стаи, колеги от болницата са готови да помогнат в домашни условия. Отколкото тези всички хора да се пръснат в обществото и да заразят други“, посочи зам.-председателят на БЛС.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар