Протестите в САЩ натъжават Гала заради племенник, убит от полицай

Гласувайте за статията
Племенникът на Гала бе застрелян в САЩ от ченге

Гала, която винаги следи ежедневния новинарски поток в предаването си „На кафе“, не подминава нито пандемията с коронавирус, нито протестите в САЩ срещу расизма и полицейското насилие, които продължават вече седмици наред и вече на няколко пъти се стигна до сблъсъци между протестанти и органите на реда – пише в. „Уикенд“. Водещата не влиза в детайлни коментари и изразяване на лична позиция, макар че със сигурност има такива – отбелязва изданието.

Протестите препращат Гала към скръбта й по племенника й Георги Пенев, син на брата на водещата Петър. Той бе застрелян от полицай в градчето Фредония на 10 декември, 2018 г. Злощастната вест стигна в България дни преди Коледа. Тогава Гала веднага тръгнала за САЩ, за да подкрепи брат си и семейството му, заради което и отсъстваше от ефир.

Водещата на предаването „На кафе“ не говори по темата, когато се завърна. Не го прави и сега, когато в САЩ полицейското насилие и борбата срещу расизма ескалират.
Племенникът на Гала загива също при опит за арестуването му от органите на реда. Той излязъл с нож от жилището си и отказал да се подчини на заповед да спре, при което полицаят стрелял. Според разпространената информация младежът загинал на място.

Протестите в САЩ сипаха сол в раната на Гала

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар