Посочиха кой аксесоар често ни заразява с коронавирус!

Посочиха кой аксесоар често ни заразява с коронавирус!
5 (100%) 1 vote

Внимавайте много, защото този аксесоар може да ви разболее!

Експертите алармираха кой често използван аксесоар може да ни донесе коронавирус. При това опасността е напълно реална и ни заплашва ежедневно.

Всички вече знаем за задължителните за здравето ни употреба на маски, дезинфектанти, разстояние от останалите хора и т.н. Малко от нас обаче се сещат, че освен да дезинфекцират бюрата, телефоните, дистанционните и дръжките на вратите, трябва да правят същото с очилата си.

Очилата – били те слънчеви или диоптрични, са постоянно на очите ни. А това, което най-често бършем по тях, са стъклата. Много хора забравят за рамките на очилата си, които са в чест контакт с ръцете ни, когато ги наместваме.

Те събират цялата мръсотия от лицето ни, натрупана по време на деня и ако не ги почистим с дезинфектант, в който има поне 70 процента етилов спирт, значи не сме направили нищо.

Тук ще уточним и че когато купуваме дезинфектант, той трябва да е получил разрешение от Министерството на здравеопазването и да е регистриран като биоцид. Едва тогава можем да сме спокойни, че е качествен и ще ни предпази.

Източник: Блиц

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар