Синът на Миню Стайков пак върти контрабанда с наследника на Самоковеца

Гласувайте за статията
Стайко Стайков пак е в играта с контрабандните цигари

Синът на алкохолния бос Миню Стайков – Стайко Стайков, пак е влязъл в скандална схема за трафик и производство на цигари с издирвания от Интерпол пловдивски мафиот Антон Арабаджиев. Такъв сигнал разследват специалните служби – разкрива „Уикенд“.

Стайко Стайков и Антон Арабаджиев се познават отпреди 5 години. Двамата са обвиняеми за две от най-големите фабрики за нелегални цигари – едната разбита през 2018 г. в Карнобат, а другата през юли, следващата година в пловдивското село Труд. Основната версия на службите е, че между двете фабрики има връзка. Именно Арабаджиев бил човекът, който е вкарал Миню Стайков и сина му в бизнеса с нелегални цигари.

И двете фабрики са изградени по единтичен начин, но правят различни марки цигари. Във фабриката в село Труд се произвеждали цигари „Роял“ и „Мурати“.
Антон Арабаджиев се сочи за наследника на Косьо Самоковеца в контрабандата. Това е основният му бизнес още от началото на века. През 2011 г. тарикатът за първи път е официално разследван. Тогава МВР разбива фабрика в село Патриарх Евтимиево до Пловдив. Арабаджиев е арестуван, а през 2012 г. е осъден на 3 години условно след споразумение с прокуратурата.
Говори се, че Антон има канали за износ на конкрабандни цигари в цяла Европа, че дори и извън нея.

Антон и Стайко не са спирали контрабандата с цигари

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар