Ето го внукът на Иван Костов, който носи името му (ФОТО)

Гласувайте за статията

Костов старши не е уважил тържеството

Бившият премиер на България – Иван Костов не може да се радва ежедневно на внуците си, тъй като живеят далеч от него.

Наследниците на голямата му дъщеря Мина от деца растат на хиляди километри от България, във финландското градче Темпере.

Бившият премиер е лишен от възможността да присъства на повечето от празниците на внуците си. Преди броени дни по-големият от тях навършил пълнолетие.

Иван Костов

Костов старши не е уважил тържеството

Иван Костов не уважил тържеството по-случай 18-годишния рожден ден на внука си лично, тъй като в момента пътуванията в чужбина са ограничени и рискови. Младежът носи името на своя дядо и скоро му предстои да бъде студент. По всяка вероятност Иван-младши ще продължи образованието си или във Финландия. Не е изключено той да избере и някой от другите престижни университети из Европа.

Той е по-големият от двамата синове на Мина от брака ѝ с бизнесмена Георги. Припомняме, че двамата се разведоха скандално през 2010 г. след точно 10-годишен брак. Малко след това щерката на Командира емигрира на Скандинавския полуостров с двете си деца Иван и Виктор. Тя не само се установи трайно там, а и развива успешен бизнес.

Доскоро тя живееше под един покрив с втория си мъж Асен, с когото обаче също не успяха да се нагодят. Те се разведоха в навечерието на 70-годишния юбилей на баща ѝ в края на миналата година.

По-малката ѝ сестра Яна все още дели един покрив с баща си Иван Костов и майка си Елена. Тя, италианският ѝ съпруг Алесандро Мерлини и тяхната дъщеричка обитават семейното имение в квартал „Драгалевци“.

Внучката на бившия премиер има привилегията да се радва на ежедневното внимание на своите баба и дядо за сметка на по-големите си братовчеди, които са в чужбина. Двете щерки на Костов обаче продължават да са изключително близки и сплотени, въпреки разстоянието, пише retro.bg.

Иван Костов

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар