Проф. Георги Рачев с важни новини за почиващите Преглеждания: 1134

Той разкри какво време ни очаква
0
Оценете този post

Той разкри какво време ни очаква

Топ климатологът проф. Георги Рачев даде отговор на най-горещите въпроси – какво време да очакваме през август и ще бъде ли подходящ за почивка.

Проф. Георги Рачев е категоричен, че месецът ще бъде такъв, какъвто вече го декларираха.
Ще имаме август с малко по-високи от нормалните температури – с 1 градус. И ще бъде доста по-сух. Такова е единното мнение на световните метеорологични центрове. Не се очакват дълги, продължителни и тежки горещини. Ще преживеем дни с температури от 35-36 градуса. Но ако през август няма такива горещи дни, то кога?

проф. Георги Рачев
Той разкри какво време ни очаква

Според топ климатолога, август ще предложи прекрасно време за почивка. Но в хубавото винаги има и лошо. Тепърва ще усещаме опасността от пожарите. Всяка година умолявам по-възрастните стопани да не палят огън на полето. Започват да се чистят стърнищата. И ги палят, въпреки че не е позволено.

При сухото време една клечка кибрит може да доведе до унищожителни пожари. Късната есен е за палене на стърнища, ноември. И понеже се очакват под нормалните количества валежи, хората да поливат. Август по принцип е сух месец, а сега ще бъде по-сух.

добрата новина, която съобщи проф. Георги Рачев е, че можем да очакваме топъл септември. Валежите ще бъдат по-малко. Можем да кажем, че лятото ще продължи поне до 20 септември. На морето ще бъде убийствено добре, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.