Математик шокира: Юли е с двойно по-голяма смъртност от Ковид-19 у нас!

Гласувайте за статията

Петър Велков посочи стряскащи данни!

Юли месец се оказа черен по отношение на смъртността от Ковид-19 в България. Това съобщи математикът Петър Велков пред вестник „Телеграф“ като припомни, че за 4 месеца в страната ни има вече близо 11 000 заразени и заболели от коронавирус.

Велков е специалист по управление на кризи и извършва подробни анализи на данните за разпространението на епидемията у нас.

По думите му, само за последната една седмица смъртността на болните с доказана инфекция на коронавирус е скочила на 6 процента. За разлика, през месец март и до момента тя е била средно 3,3 процента.

Лошото е, че е нараснал броят на жертвите на Ковид-19, които са без придружаващи заболявания. Средно по един заразен с вируса на ден без придружаваща диагноза е издъхнал през юли, заяви Велков.

Именно през този месец са отчетени над 55% от всички смъртни случаи в държавата от началото на пандемията досега.

355 са общо починалите от вируса до момента като 8 от тях са издъхнали в рамките на денонощие от понеделник до вторник вечерта.

Припомняме, че за този отрязък от време се отчете и рекорд на заразените лекари и медицински специалисти. Само за юли те са 225, като само за 24 часа са регистрирани нови 20. Абсолютният рекорд е 21.

Новите случаи 9 лекари, 9 медсестри и 2 санитари. С тях общият брой на заразени медицински служители е 638. Цели 35% от тях са се заразили именно през този месец, тревожен е Петър Велков.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар