Скандална гинеколожка докарва жени до стерилитет (Доктор Любомира Икономова обижда и се подиграва на пациентките си – Потресаващи разкази на потърпевши)

Гласувайте за статията

Скандална гинеколожка докарва стерилитет на пациентките си!

Разкрития, които са по-скоро като от филм на ужасите и е трудно човек да повярва, че са истина, са на път да взривят лекарското съсловие у нас.

Оказа се, че гинеколожка, практикуваща професията от години, не само, че не се грижи за здравето на жените, избрали да посетят кабинета й, ами им се подиграва, обижда ги и най-страшното – застрашава сериозно здравето им, а доста често – и здравето на неродените им деца.

Става въпрос за доктор Любомира Икономова от Медицински център „Фемина“. Потърпевши от действията й се оплакаха, че тя, не само, че не им обръща нужното внимание по време на прегледите, ами им вреди с небрежните си действия. И в случая не става въпрос само за обиди и унижения, макар и те, сами по себе си, да са достатъчно лоши.

Любомира Икономова

Снимка: Фейсбук

Нейни бивши пациентки, пожелали анонимност, се оплакаха, че едва не са останали стерилни след нейна намеса. Професионалните й действия са немарливи и сериозно застрашават жените, избрали кабинета й.

Една от потърпевшите – бременна жена на 40 години, споделя, че е отишла на преглед при Икономова след като скринингът й показал, че съществува риск бебето й да се роди със Синдром на Даун. Бързо уточнение за незапознатите – скринингът не е крайна диагноза, той е просто статистически показател за съществуващ възможен риск! И след него, в подобни случаи на изчислен риск, се прави втори, след който – Пренатест и амниоцентеза. И едва тогава може да се говори със сигурност дали детето има увреждания или не.

Очевидно обаче гинеколожката не е запозната с тези факти. Или просо изпитва удоволствие да тормози пациентките си, особено тези в деликатно положение. Защото с ехиден тон и подигравателна усмивка заявила на бъдещата майка, че детето е с твърде малък мозък и със сигурност ще се роди с увреждания. И на всичкото отгоре й се подиграла, че коремът й е твърде голям! Можете ли да повярвате за какъв „професионализъм“ говорим изобщо!

Некомпетентността на Икономова лъснала още при направената на дамата амниоцентеза. Която категорично показала, че момченцето в корема й е здраво и няма никакви увреждания.

За съжаление това не е единичен случай на груби и непрофесионални действия от страна на Икономова към жените, доверили се да отидат на преглед при нея. На майка на бебе тя заявила, че синът й ще стане обратен, понеже го кърми твърде дълго. На друга бъдеща майка в прав текст й заявила, че носи увредено дете, което при всички положения ще умре, ако го роди. Без капка човещина и състрадателност.

Жена, отишла за рутинен преглед, се оплака, че е получила толкова грубо професионално отношение от гинеколожката, че цяла седмица след прегледа е имала зверски болки заради действията й. И за капак, Икономова изобщо не си направила труда да й обясни какъв проблем има, а директно й изписала супер скъп антибиотик – за 60 лева. При положение, че има подобен, струващ едва 10 лева. Плюс допълнително 60 лева за пробиотик. Очевидно гинеколожката е избрала тази иначе благородна професия не, за да помага на жените, а само и единствено с цел да печели. Нещо, което очевидно й се получава.

Икономова най-безстамно се хвали с воаяжите си зад граница, с които редовно се глези – Италия, Испания, Русия, Гърция, Словения, концерти на световни звезди… Очевидно докторицата добре си живее с парите от пациентките си. На които поне да обръщаше нужното внимание…

За капак се сдобихме с нейна снимка, на която тя пуши нещо, съмнително приличащо на джойнт. Не можем да твърдим със сигурност дали действително става въпрос за трева или за обикновена ръчно свита цигара. Но дали демонстрации точно от този вид са подходящи за лице, положило клетва да пази и да се грижи за здравето на другите?

Естествено, при всички тези оплаквания, срещу докторицата има подадени цял куп жалби. Действия по тях обаче няма, тъй като Икономова очевидно си има стабилен гръб в Българския лекарски съюз. И някой висшестоящ я пази, което пък й дава самочувствие да се държи нагло и да демонстрира, че за нея законите не важат. И то не само пред пациентките си.

В последната седмица СДВР все пак започна разследване срещу нея и лекарката беше привикана за разпит. Вместо поне малко да се стресне обаче, тя се държала нагло и безцеремонно със служителите и дори си позволила да заплашва със саморазправа роднина на шефа на службата!

Асоциацията за закрила на жените вече взе отношение по случая с непрофесионалните действия на доктор Икономова и предупреди дамите да избягват прегледите при нея, особено сега – когато срещу нея тече проверка от СДВР. И призовават – ако сте или сте били нейна пациентка и сте се сблъскали с непрофесионално отношение, застрашаващо здравето ви – незабавно потърсете помощ и подайте сигнал до 112!

Източник: Crimes.bg

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар