Внимание: Липсата на тези витамини води до надебеляване!

Гласувайте за статията

Липсата на тези витамини води до надебеляване!

Чудим се защо лесно напълняваме и трудно отслабваме. Ако се храним обилно, ще си кажем – как да е. Но има хора, които опитват да спазват диети, без успех. Или правят огромни жертви, в името на минимални резулатати.

Е, учени доказаха една от причините. И тя е в липсата на конкретни витамини. Един от тях е витамин Д, чиито дефицит в организма води до напълняване. Хората започват да трупат мазнини и то особено в областта на корема.

Ако започнем прием на витамин Д и наваксаме липсата му, то експертите твърдят, че ще се вталим много по-бързо. С дефицита на витамин Д учените обясняват и сезонното наддаване на тегло.

Витамин Д се набавя от слънцето и се съдържа в някои храни като яйца, черен дроб, тлъста риба, масла. Предлага се обаче и като хранителна добавка, защото не е сигурно дали ще успеем да си набавим нужната доза само по естествен път.

Другият витамин, чиято липса води до мазнини и паласки по тялото ни, е витамин В 6. Той играе важна роля за добрия метаболизъм и е необходим за нормалното функциониране на нервната система

Витамин В 6 има основно убастие в синтеза на невротрансмитери, протеини, ензими, хемоглобин, метаболизма на серотонин и понижава холестерола и липидите в кръвта. От храните можем да си го набавим като хапваме повечко ядки, семена, боб, соя, зърнени храни.

Да не забравяме и златния витамин С, който е водещ за имунната ни система, за младостта и красотата.

Източник: zdrave.to

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар