Нещо страшно се случва в Би Ти Ви

Гласувайте за статията

Голям финансов срив в медията преди продажбата

Запознати издават, че в Би Ти Ви се случва нещо страшно.

Прави впечатление, че сделката по сливането на „Central European Media Enterprises“ – собственикът на Би Ти Ви, с филиал на „PPF Group“, която е собственост на най-богатия чех Петер Келнер, трябва да приключи преди 27 октомври 2020 г.

Би Ти Ви

Голям финансов срив в медията преди продажбата

Това става ясно от отчета на CME за последното полугодие, публикуван във вторник, пише investor.bg. От компанията посочват, че вече са били получени необходимите одобрения от регулаторните власти в Румъния и Словения.

Очаква се също така през третото тримесечие PPF да подаде необходимото уведомление пред Европейската комисия, се казва още в съобщението. В България компанията отчита печалба преди обезценяването и амортизацията за трите месеца до края на юни в размер на 4,462 млн. долара.

Това е спад от 43,4% спрямо същия период на миналата година, когато бе 7,888 млн. долара. За полугодието спадът е от 33,8% до 9,280 млн. долара, от 14,009 млн. долара година по-рано.
За второто тримесечие нетните приходи възлизат на 15,276, което също е спад от 32,4% спрямо 22,607 млн. долара година по-рано.
За полугодието понижението е от 23,1% до 32,231 млн. долара, от 41,900 млн. долара през 2019 г., пише blitz.bg.

Интересно е и как ще започне новият телевизионен сезон за медията, предвид предстоящата продажба.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар