Майката на Христо Стоичков събра очите на всички в точка (ГАЛЕРИЯ СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Въпреки достолепната си възраст тя все още е луда глава

Майката на футболната легенда Христо Стоичков – леля Пенка, събра очите на всички в точка.

Въпреки достолепната й възраст (72 години), тя все още продължава да е луда глава.
„Вече съм рокерка“, похвали се пред приятелите си във Фейсбук пенсионерката, която от няколко дни хвърчи из улиците на Пловдив с нов мотор.

Христо Стоичков

Въпреки достолепната си възраст тя все още е луда глава

Майката на Камата обаче е разумен шофьор. Тя не се качва на возилото на две колела без специална екипировка. Якето и каската са ѝ винаги подръка. На младежкия ѝ дух завиждали всички нейни познати в пловдивското село Ясно поле, където живее от години.

Там Пенка Стоичкова е дори по-популярна и уважавана от легендарния си син и всички родни политици. Ползвала се с голям авторитет и нямало обществен казус, по който да не ѝ потърсят мнението.
През последните години за нея се грижат повече малкият ѝ син Цанко и дъщеря ѝ Петя, които също живеят в Пловдивско.

Освен, че я водят по ресторанти и заведения, задължително я вземат със себе си на почивките си. Голямата мечта на леля Пенка била да отиде на море в Гърция. Още през миналото лято желанието ѝ се сбъднало и тя била на ваканция с дъщеря си и нейното семейство в южната ни съседка.

Не се вижда често с легендарния си син

Със сина си Христо Стоичков се виждала доста по-рядко, откакто баща му Стоичко се споминал. Не е тайна, че фамилията често е разкъсвана от скандали и спорове и неведнъж Камата се е отричал публично от роднините си.
Те също са си позволявали да се изказват остро по негов адрес в медиите. В периодите, когато са в добри отношения, не пропускат да го благославят и да благодарят, че им е помагал финансово през годините на звездната си кариера.

Леля Пенка не крие, че синът ѝ Христо много ѝ липсва. По празници, когато съберяла на трапезата цялата рода, слагала задължително насред масата и негова портретна снимка. С неговите дъщери Мика и Христина също се чувала често.
„Не ме оставят децата, редовно ми звънят, нищо, че са в Америка“, хвали се пенсионерката, която все още е заклет футболен запалянко.

„И на тая възраст ходя по стадионите, всички ме знаят“, хвали се леля Пенка. Навремето, когато Камата бе на терена, не давала никой да говори по време на мачовете му.
„Когато Христо играеше, цигарата винаги ми беше в ръката. Съдията свирне ли, паля я и не давам на никого около мен да говори, за да следя играта. Много се ядосвах, ако реферът не прецени правилно“, спомня си майката на футболната легенда, пише retro.bg.


Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар