Руски учени: Коронавирусът не е дошъл от Ухан (Какво разкриха?)

Гласувайте за статията

Руски учени отричат, че коронавирусът е дошъл от Ухан

Руски учени отрекоха коронавирусът да е дошъл само от Ухан. По думите им, комбинацията от вируса и сезонния грип е довела до формирането на различни и крайно опасни варианти на коронавируса, който в момента се шири по света.

Според тях вирусът от доста време е циркулирал из Европа и след това е набрал сила и е стигнал и до Русия. В момента там са изолирани девет различни щама на заболяването, които нямат нищо с китайския първообраз на болестта.

„“Използвайки генетични данни за вируса, циркулиращ в Русия и данните за движението на населението, учените стигнаха до заключението, че вирусното разнообразие е в резултат на минимум 67 независимо внесени вируса в различни градове. Те са пренесени в страната в края на февруари и началото на март.“, съобщиха от научния център „Сколтех“.

Според учените първите случаи не са довели до епидемия в Русия, но сега в страната циркулират девет други варианта на вируса, които не се срещат в други страни, пише tocka.com.mk.

И докато в Русия вече 770 000 души са заразени, в Сърбия ситуацията заплашва да излезе от контрол. Д-р Ранко Трайлович прави тревожни разкрития за случващото се там.“ Епидемията е много по-лоша сега, отколкото когато започна. Имаме все повече заразени пациенти, които идват с леки симптоми и след половин час се оказват на респиратори и се борят за живота си!

Руски учени отричат пандемията да е дошла от Ухан, а в Сърбия са на ръба сн. Pixino

Руски учени отричат пандемията да е дошла от Ухан, а в Сърбия са на ръба сн. Pixino

Медицинските работници са изтощени и се сриват от умора. Толкова е горещо в скафандрите, че трудно можем дори да дишаме. Клиничната картина на заразените е по-опасна, защото вирусът се развива по-бързо и терапията действа по-бавно. Медицинският персонал е уморен, температурите са много високи, а климатиците не се използват заради възможното разпространение на вируса.“, отчаян е той. Само за вчера Сърбия регистрира нов черен рекорд — 389 нови случая.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар