Мария Грубешлиева за Стоянка Мутафова: Отказах се от съпруг и деца, за да съм с нея!

Мария Грубешлиева се отказва от съпруг и деца, за да бъде до майка си сн. nova.bg
0

Мария Грубешлиева работи активно по различни проекти в памет на майка си

Мария Грубешлиева се отказва от съпруг и деца, за да остане до майка си Стоянка Мутафова. „Отказах се от златната клетка, заради любовта към майка ми. Ако бях останала с гърка, точно това ме очакваше – но не издържах и се върнах при нея.

Въпреки че тя се опитваше да ме разубеди. Все ми казваше: „Много ти завиждат, майче, стои си там“. Тогава да се омъжиш в Гърция не беше толкова лесно, колкото днес. Но въпреки това се разделих с него – какво като беше богат“, сподели Мария Грубешлиева пред Мариян Станков – Мон Дьо по Нова телевизия.

Дъщерята на Стоянка Митафова призна, че не е обичала нито един мъж повече от майка си. „Нашата връзка е особена, кармична. Няма друго обяснение. Самата аз избрах да остана без съпруг, без деца – само и само, за да съм до Стояна.

След като се върнах от Гърция, не сме се разделяли – и това ми носеше щастие. А исках да бъда актриса от малка – израснах в такава среда. Мечтаех да заместя Невена Коканова в киното. Театърът също ме влечеше. Жоржета Чакърова, която ме подготвяше за приемните изпити във ВИТИЗ, беше казала на Стояна: „Муки е по-талантлива от теб“.

Но после в Младежкия театър ми беше много мъчно – разпределенията за пиесите излизаха, а мен все ме нямаше и нямаше в тях. Но, кой знае, може би сега да се случи нещо“, добавя Муки. Тя не скри, че след смъртта на Стоянка Мутафова е страдала толкова много, че на моменти е искала Господ да прибере и нея, че двете отново да се съберат.

Но сега вече е наясно, че е прекалено рано за подобни мисли и че е най-добре постоянно да говори за великата актриса, за да не я забравят хората. Затова и вече работи активно по различни проекти в памет на майка си – отсичането на монета, тиражирането на марка и кръщаването на улица.

Мария Грубешлиева се отказва от съпруг и деца, за да бъде до майка си сн. nova.bg
Мария Грубешлиева се отказва от съпруг и деца, за да бъде до майка си сн. nova.bg

Мария се надява всичко това да бъде реализирано до 2-ри февруари 2022-ра година, когато се навършват 100 години от рождението на неповторимата Стоянка Мутафова, предават от standartnews.com.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.