Вековна кралска традиция предрича какъв ще е животът на принц Джордж

В Бъкингамският дворец решават съдбата на принц Джордж. Кейт Мидълтън и принц Уилям са изправени пред сериозен кръстопът. Те трябва да решат съдбата на първородния си син. "В момента в Бъкингамския дворец ври и кипи. Всички са в недоумение какво ще се случи с принц Джордж. Скоро той ще навърши седем години, но щом стане на осем по вековна кралска традиция в живота му трябва да настъпи голяма промяна", казва източник от британския кралски двор. Травма от детството на принц Уилям обаче ще се окаже решаваща в бъдещето на малкия Джордж.

Интернат

"Херцозите на Кеймбридж трябва да решат какво ще се случи с по-нататъшното образование на най-големия им син принц Джордж, който скоро ще навърши седем години. Следващата есен, когато ще стане на осем, той, според кралската традиция, ще трябва да отиде да учи в интернат", споделя източникът от Бъкингамския дворец. Принц Джордж вероятно ще следва стъпките на баща си и чичо си - принц Хари, които посещаваха училищния интернат Лудгроув в Беркшир. Според кралската експертка Ингрид Севард, херцозите на Кеймбридж ще преценят това решение "много внимателно".

Решение

"Мисля, че на Кейт и Уилям няма да им се налага да бързат с това решение. Съмнявам се, че херцозите на Кеймбридж ще робуват на традициите, те са съвременни родители и внимателно ще претеглят решението си дали синът им да остане да учи наблизо до тях или да отиде сам в интернат. Мисля, че ще изчакат да видят как децата им се развиват като личности и ще вземат предвид факта, че малкият Джордж ще се радва (или не) да живее далеч от дома. Преживял ужасна травма в детството си, Уилям обръща голямо внимание на психичното здраве на децата си", допълва кралската експертка. Принц Джордж и принцеса Шарлот, които прекараха последните три месеца в домашно училище, са ученици в школото на Томас Батерси в Лондон. В него децата могат да учат до 13-годишна възраст, но традиционно членовете на кралското семейство изпращат отрочетата си в подготвително училище от осемгодишна възраст. [caption id="attachment_635372" align="aligncenter" width="236"]В Бъкингамския дворец решават съдбата на принц Джордж сн. Инстаграм/ kensingtonroyal В Бъкингамския дворец решават съдбата на принц Джордж сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] "Свикнали сме да виждаме днес членове на кралското семейство често да нарушават традициите, така че ако Кейт и Уилям правят нещата по свой начин, няма да е голям шок. Мисля, че мнението на херцозите на Кеймбридж ще бъде такова: ако децата са щастливи в училището си, те няма да променят нищо. Но ако аз бях на мястото на Кейт, щях да се чувствам по-сигурна, ако Джордж, като наследник на трона, отиде в интернат. Там той ще има повече свобода и ще бъде защитен от всякакви външни опасности", казва Ингрид Севард, предават от jenata.blitz.bg.