Лекарка направи доц. Мангъров на пух и прах

Лекарка направи доц. Мангъров на пух и прах
5 (100%) 1 vote

Млада лекарка посече доц. Атанас Мангъров заради поредното му изказване

Лекарка от Велико Търново разби доц. Мангъров на пух и прах. Неговата по-млада колежка опроверга поредните му твърдения и заяви, че предава случая на Етичната комисия. Тя е категорична, че с думите си доцентът нанася обида на цялото лекарско съсловие.

Публична тайна е, че доц. Мангъров настоява за масово заразяване с коронавирус, за да се придобие стаден имунитет и да отмине пандемията.

В едно от последните си изказвания той заяви, че хоспитализациите в болниците ще се увеличат заради двойно по-скъпата клинична пътека за коронавирус.

Началникът на отделение в МБАЛ-Велико Търново – д-р Сибила Маринова заяви, че това не е вярно. Тя добави, че хоспитализациите в болниците не са се увеличили заради скок на клиничната пътека.

Лекарката поясни, че цената на пътеката все още е 618 лева и за момента не е увеличена, въпреки че е възможно и това да се случи.

Тя разкри, че средната стойност само на медикаментите за един болен от коронавирус възлиза на 1300 лева. Маринова добави, че в много случаи парите от пътеката за лечение на коронавирус се оказват недостатъчни.

Специалистът поясни, че в болница се приемат само тежко болните, т.е. хората с двустранна бронхопневмония.

Тя заяви, че изказванията на доц. Мангъров са обида към всички лекари, които работят на 30 градуса с гащеризони и не са виждали семействата си от 3 месеца.

Маринова даде за пример колегата си д-р Дончо Дончев от ВМА, който от 3 месеца е на квартира и не е виждал семейството си.

Той вече е прекарал заразата и в момента диша с остатъците от белите си дробове, заяви колежката му.

Ако у нас се разиграят сценариите на Франция, Италия и Испания, болниците няма да издържат, заяви д-р Маринова, цитирана от БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар