Гърция с поредна секира за българите

Гласувайте за статията

И Турция разочарова туристите

Гърция посече за пореден път нашенците, желаещи да плажуват на Бяло море.

От тази нощ влезе в сила поредното изискване от страна на Гърция, засягащо българите, пътуващи натам.

От нула часа и 1 минута тази нощ всички, които искат да пътуват до Гърция през „Кулата“, можеха да получат QR код, съобщава БНТ.

Гърция

Турция също разочарова туристите

От събота, от гръцка страна преустановиха издаването на кода, който изискват. В страната можеше да се влиза само, ако пътуващите са го получили преди това.

От утре в 06:00 часа сутринта влиза в сила и новото изискване – всички туристи да имат отрицателен PCR тест за COVID-19. Тестът трябва да бъде направен не по-рано от 72 часа преди пътуването.

Той трябва да е преведен на английски и да е от акредитирана лаборатория. Освен това трябва да има данни от лична карта. Необходимо е и да имат попълнен формуляр с данни за мястото и продължителността на престоя, пише blitz.bg.

Страните, чиито икономики зависят от туристическата индустрия, вече са отворили сезона за чуждестранни туристи. Сред тях е Турция, която от 15 юни приема туристи от някои европейски страни, а от 1 юли – от Украйна и Казахстан.

Съдейки по отзивите на пътешественици, които вече са посетили новооткритите турски курорти, в момента изглежда не всичко е толкова привлекателно! Курортите в Турция винаги са били известни с доброто обслужване на достъпни цени. Системата „всичко включено“ предостави истински рай за туристите, които обичат да ядат и пият много алкохол, без да ограничават количеството алкохолни напитки. Това лято обаче нещата са много по-различни, което доведе до сериозно разочарование у туристите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар