„The Sunday Times“ със сензационно разкритие за COVID-19

Гласувайте за статията

Ситуацията се заплита още повече

„The Sunday Times“ направи сензационно разкритие за COVID-19.

Разследване разкри, че щамът на COVID-19 съществува не от миналата есен, а повече от седем години.

COVID-19

Ситуацията се заплита още повече

Това се случило, след като миньори, работещи в мина, пълна с прилепи и плъхове в Китай, се разболели. Техните изследвания били изпратени в Ухан за тестване. Китайски учени открили вирус, подобен на COVID-19 преди седем години.

Те твърдят, че мълчат за него след избухването на пандемията, съобщават чуждестранни медии.
Разследване на „The Sunday Times“ установило, че вирусът, който е най-близо до новия коронавирус, е открит в изоставена мина през 2013 г. Пробата е взета от вирусологичната лаборатория на Ухан. Според разследването става дума за медна мина с прилепи и плъхове в югозападен Китай.

Съобщава се, че през 2013 г. шестима мъже се заразили с треска, кашлица и пневмония след работа в мината, а двама починали. Останалите четирима са тествани и е установено, че са положителни за коронавирусни антитела.

Световната здравна организация (СЗО) оказва натиск върху Китай да разследва твърденията, че вирусът може да е възникнал в лаборатория в Ухан. Между другото, Институтът там е най-голямата лаборатория за инфекциозни заболявания в света и навярно е провел експеримент с висок риск в опит да разбере какво може да причини пандемия, според чуждестранни медии.

„The Sunday Times“ съобщава, че стотици проби от коронавирус са събрани от отдалечени части на Китай и са изпратени в града за тестване.
От института в Ухан обаче казаха, че експериментите са били забавени, тъй като не са били достатъчно близки до SARS, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар