Испания връща строгите мерки (Подробности)

Гласувайте за статията

Испания също регистрира скок на новорегистрираните случаи на коронавирус

Само през уикенда в Испания са регистрирани 2050 нови случая на коронавирус. В части от страната мерките се затяга – социално дистанциране и хигиена.

Скокът на новорегистрираните случаи е най-високият от средата на май. Испанското издание El Pais съобщава, че в момента в страната има над 100 огнища на коронавирус.

Градове Сарагоса и Уеска и околностите ще се върнат към по-строгите мерки ​​във вторник. По-строгият режим ще засегне около 870 000 души.

Останалата част от страната остава отворена. Затварят се нощните клубове в страната, а събиранията на хора ще бъдат ограничени до 10 души.

Съдебна заповед отмени налагането на карантина на над 200 000 души в испанската област Каталуния след скок на новорегистрираните случаи.

Каталунските власти наредиха да бъде наложена карантина на град Лерида и околностите, която е сред най-засегнатите области.

Според испанските властите новите огнища се дължат на пристигането на сезонните селскостопански работници, които берат плодове в Северна Испания.

В северозападните области Галисия и Страната на баските, където в неделя имаше регионални избори, също е регистрирано огнище на вируса.

В почти цялата страна маските са задължителни. Гражданите са длъжни да носят защитни средства във всички обществени пространства – изключения се допускат единствено на плажа и на спортни събития, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар