Анджелина Джоли: Гордея се, че дъщери ми Захара е африканка! (Още признания)

Гласувайте за статията

Анджелина Джоли се възхищава на дъщеря си

Като част от поредицата „TIME 100 Talks“ Анджелина Джоли интервюира Ванеса Накате, климатична активистка от Уганда. Според „TIME“, работата на 23-годишната Накате е от огромна значимост за света в момента, тъй като тя „прекара месеци в протест сама пред парламента в Кампала“.

Въпреки че  Анджелина Джоли беше в ролята на интервюираща в този разговор, тя проговори за дъщеря си Захара, която осинови през 2005-та година. Актрисата разкри: „Дъщеря ми е от Етиопия, едно от моите деца… научих толкова много от нея“. „Тя е моето семейство, но тя е и изключителна африканска жена – връзката й със страната, с континента й е нейна и това е нещо, на което само се възхищавам“, продължи Джоли.

По време на важната дискусия Накате разказа на Джоли: „Не бихме могли да постигнем справедливост в климата, без да се справим с предизвикателствата, пред които са изправени жените в ежедневието си“, пише harpersbazaar.com.

Расово равенство

Активистката също се спря на необходимостта от расово равенство, за да се отстранят другите неравенства в света. Накате обясни: „Ако не се занимаваме с въпроса за расовата справедливост, няма да можем да получим справедливост в климата. Затова всеки климатичен активист трябва да се застъпва за расовата справедливост, защото ако вашата климатична справедливост не включва най-засегнатите общности, тогава изобщо не е справедливост“, предават от edna.bg.

Анджелина Джоли се гордее, че 15-годишната й дъщеря Захара е "изключителна африканска жена" сн. Уикипедия

Анджелина Джоли се гордее, че 15-годишната й дъщеря Захара е „изключителна африканска жена“ сн. Уикипедия

Джоли разкри преди време, че се притеснява за живота на дъщеря си. Актрисата изрази своето притеснение, че в някакъв момент системата може да малтретира Захара заради цвета на кожата й. „Време е да направим промени в нашите закони и нашите институции – да изслушаме най-засегнатите, чиито гласове бяха изключени“, каза Джоли пред „Harper’s Baazar“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар