Масов мор за родните хотелиери

Гласувайте за статията

Родните хотелиери понасят поредния тежък удар на коронакризата

В разгара на летния сезон родните хотелиери понасят поредния тежък удар на пандемията. Курортите по Северното Черноморие остават празни.

В комплексите там, освен български туристи, има почиващи от Румъния и Полша. Много малко са туристите от Германия и Нидерландия, сочи проверката на в. Труд.

Като цяло броят на туристите е минимален и това принуди част от хотелите вече да приключат сезона. Въпреки че те отвориха преди броени седмици, за тях вече настъпи краят на сезона.

Такава е ситуацията с част от хотелите в Св. Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Слънчев бряг. Плажуващите са основно българи, които са от съседните по-големи градове. За тях почивката тази година е по-различна, защото имат възможността да се насладят на чистото и спокойно море.

Причината за затварянето на много от комплексите е, че през последните години те работят основно с чужди туристи. След анулирането на чартърните полети през последните седмици и включването на страната ни в списъците на рисковите дестинация по отношение на коронавируса, туристи почти липсват.

В сектора прогнозират масови фалити.

За някои хотелите това е втори нулев сезон след сагата с фалита на международния туроператор „Томас Кук“, която се разигра миналото лято.

Близо 70% от хотелиерите взеха решение да не отварят това лято.

И тази година се запазва тенденицата българите да почиват в по-южните курорти, на юг от Слънчев бряг, въпреки че и там не е толкова оживено, както миналото лято.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар