Китайски експерт с тревожно предупреждение за предаването на коронавируса

Китайски експерт с тревожно предупреждение за предаването на коронавируса
5 (100%) 1 vote

Китайски отправи тревожно предупреждение към света за начина на предаване на коронавируса

Висш медицински експерт, който е съветник на правителството на Хонконг за COVID-19, отправи стряскащо предупреждение.

Той е категоричен, че всеки заразен човек е възможно да зарази други четирима души, тъй като вирусът е станал по-заразен.

Експертът добави, че градът вече навлиза в най-сериозната фаза на кризата в общественото здраве, съобщава изданието South China Morning Post.

Професор Габриел Леунг, който е декан на Медицинския факултет на Университета в Хонконг, е убеден, че има поне 50 до 60 скрити случая в общността. Предположението му се дължи на разкритието, че щамът на вируса е увеличил процента на заразяемостта си с 30% поради мутация на ДНК.

Той добави, че броят на хората, които се е очаквало да се заразят през месец март, сега се е увеличил с цели 4 пъти повече.

Експертът поясни, че липсват доказателства за по-висока смъртоносност на мутиралия вирус.

Микробиологът Юен Квок-Юнг е категоричен, че настоящата вълна е провокирана от премахването на мерките за социално дистанциране.

Експертът сподели, че правилата за социално дистанциране са действали през март, защото всички са били нащрек, но сега е по-трудно това да се случи.

Юнг е убеден, че ако всички предприемат незабавни мерки сега, включващи носене на маски и добра хигиена на ръцете, в период от 7 до 14 дни случаите ще намалеят, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Фокус“.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар