Добри новини: Ето какво намалява смъртността при коронавирус

Добри новини: Ето какво намалява смъртността при коронавирус
5 (100%) 1 vote

Учените са все по-категорични в това твърдение и връзката му с лечението и протичането на коронавируса

Според учените, ваксината против туберкулоза БЦЖ намалява значително смъртните случаи при COVID-19, съобщава Ройтерс, позовавайки се на публикация в сп. „Протоколи на Американската академия на науките“. Учените са все по-категорични в това твърдение.

Екипи от технологичния институт на Вирджиния установиха, че в държавите, където се поставя БЦЖ ваксина на населението, смъртността от COVID-19 е значително по-малка.

Германия е пример за това. Там задължителните ваксинации са били различни преди обединяването на западната и източната част на страната през 1990 г.

В Западна Германия се наблюдава почти три пъти по-висока смъртност от коронавирус, отколкото в Източна Германия, населението е ваксинирано още в детска възраст.

Авторът на изследването припомня, че ваксината БЦЖ предпазва и от други болести на дихателните пътища.

Луис Ескобар уточнява, че тези резултати все още са предварителни.

Той допълва, че изпитания с ваксината БЦЖ за предотвратяване на COVID-19 се извършват в няколко държави по света. В тях участват здравни работници.

За ефективността на БЦЖ ваксината срещу коронавирус се заговори още в началото на пандемията. Но тогава учените все още не бяха толкова убедени в това твърдение.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар