Ново изискване за туристите в Гърция

Ново изискване за туристите в Гърция
5 (100%) 1 vote

Гърция затяга контрола на границата

Както вече стана ясно, в Гърция ще се влиза единствено след отрицателен тест за коронавирус. Нововъведението влиза в сила от тази сряда. До 29 юли гръцките власти ще пропускат през ГКПП „Кулата-Промахон“ само със сертификат за отрицателен тест за COVID-19.

Но това не е единственото, което туристите трябва да направят. След излизането на резултата, сертификатът трябва да бъде преведен и на английски език. От момента на вземането на пробата до преминаването на границата не трябва да са минали повече от 72 часа.

Това гласи решение на гръцките власти, което бе публикувано снощи.

Задължително е тестът да бъде направен в сертифицирана държавна или частна лаборатория.

Вчера от Министерство на външните работи на България публикува пълен списък на лицензираните лаборатории у нас, които правят тестове за коронавирус.

В преведения на английски език сертификат трябва задължително да са включени трите имена на пътника, номера на паспорта или личната му карта.

Освен този сертификат всеки турист, влизащ в Гърция, трябва да представи и код от електронния формуляр за регистрация. Генерирането на нови кодове ще бъде преустановено до 6,00 часа на 15 юли. След това системата отново ще заработи.

През това време в страната ще се допускат единствено туристите, които преди това са получили кодовете си.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар