Гърция затваря границата си с България (Подробности)

Гласувайте за статията

Гърция реши да затвори и Кулата

Посолството на Гърция съобщи важна новина, касаеща сънародниците ни, които са решили да почиват в южната ни съседка.

Заради предстоящите промени на правилата за влизане в страната през ГКПП „Кулата-Промахон“, гръцките власти взеха решение за затваряне на границата.

За туристите е задължително да разполагат с попълнен електронен формуляр с генериран QR код. До 14 юли 2020 година 00:01 часа системата няма да издава нови кодове.

Гражданите, които са получили код ще могат да преминат през граничния пункт. Но туристите без формуляр няма да бъдат допуснати в страната и единственият вариант за тях е да отложат пътуването си за 15 юли.

От 6 часа сутринта на 15 юли 2020 г. влизат в сила новите правила. Според тях гражданите, които влизат по несъществени причини в страната ще са длъжни да представят негативен ПСР тест за коронавирус, който извършен не по-рано от 72 часа преди влизане на територията на страната.

От посолството уточняват, че сертификатът трябва да е на английски език и да включва трите имена и номера на паспорт или лична карта на туриста.

Ще се признават единствено тестовете, които са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, акредитирани от съответните национални органи по акредитация. Не е необходимо те да са специално за COVID-19.

На границата няма да бъдат приемани сертификати, които не отговарят на тези изисквания.

Туристите, които представят фалшиви сертификати, ще бъдат наказани според гръцкото законодателство.

С цел улеснение на гражданите МВнР публикува пълен списък на лаборатории у нас, които са лицензирани да извършват тестове за коронавирус, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар