Тръмп потвърди: САЩ извърши нападение срещу Русия (Подробности)

Гласувайте за статията

Тръмп потвърди: САЩ извърши нападение срещу Русия

Доналд Тръмп е дал разрешение за извършване на атака срещу Русия. Американският държавен глава призна, че е позволил да се осъществи кибер нападение срещу Руската агенция за интернет проучвания.

На въпрос дали атаката е била одобрена от самия президент, Тръмп каза „Да“, пише „Вашингтон поуст“.

„Да, точно така“, потвърди Тръмп.

Той добави още, че решението е част от по-широка политика за противопоставяне срещу Русия в световен план.

„Никой не е толкова суров към Русия, колкото аз“, каза още той.

Тръмп заяви също, че през 2016-та година бившия американски президент Барак Обама е знаел, че Русия е извършила манипулации с изборите, но не казал нищо, защото очаквал, че Хилари Клинтън ще победи.

През февруари 2019-та година телевизия NBC се позова на информационни източници и съобщи, че Тръмп лично е одобрил американска военна кибератака срещу руска агенция за интернет изследвания по време на парламентарните избори през 2018-та година.

В същото време „Вашингтон поуст“ твърди, че американски военни специалисти по киберсигурност умишлено са прекъснали интернет достъпа срещу руската агенция в Санкт Петербург, за да попречат на намесата им в изборите. И това е първа част от кампанията, която да спре настъпленията на Русия в САЩ.

След 2016-та година Русия често е намесвана в изборите. Москва обаче категорично отрича твърденията, че се опитва да повлияе на изборите в САЩ. А говорителят на руския президент Дмитрий Песков ги нарече абсолютно неоснователни. А външният министър Сергей Лавров каза за същите твърдения, че няма доказателства или факти, които да ги подкрепят.

Доналд Тръмп потвърди за кибератаките срещу Русия сн. Уикипедия

Доналд Тръмп потвърди за кибератаките срещу Русия сн. Уикипедия

Последните случаи са отпреди няколко дни, когато бивш президентски съветник заяви в книгата си, че Тръмп е правел опити за договори с Китай и Русия. Той настоявал да му помогнат да спечели изборите за втори мандат. А в замяна обещал масирана подкрепа за някои диктаторски решения там.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар