СЗО призна: COVID-19 се пренася и по въздуха (Ще изчезне ли някога заболяването?)

Гласувайте за статията

СЗО потвърди, че COVID-19 се пренася и по въздуха

Добре дошли в новата реалност. СЗО официално потвърди, че Covid-19 се пренася по въздуха. От организацията за световно здравеопазване признаха, че светът ще трябва да се научи да живее с тази болест, тъй като вирусът вече не е латентен и се пренася по въздушно-капков път.

Досега се твърдеше, че само чрез близък контакт заболяването може да бъде пренесено и затова се настояваше за физическа дистанция. Заболяването обаче избухна с нова сила, след като карантината на хиляди места бе отменена, а дори и на местата, където бе възстановена, нещата също не се развиват добре.

„Има доказателства, че вирусът се пренася по въздуха. Над 200 учени са изпратили потвърждение на тази теория, твърдят от организацията. Ако доказателствата бъдат окончателно потвърдени, това може да доведе до изграждане на съвсем нови мерки.

Учените не изключват и възможност, вирусът да се пренася и в затворени или лошо проветрени пространства. И фактически принудителната изолация може и да не оказва влияние върху болестта. Но поне я ограничаваше.

Досега от СЗО уверяваха, че вирусът се предава само по капков път от кашлица, кихане или допир.

„Искаме да разгледаме всички доказателства. Това не е атака срещу СЗО. Това е научен дебат, но мислим, че трябва да кажем на обществото и защо СЗО отказва да изслуша доказателствата. Независимо, че много пъти сме говорили с тях“, казва още Хосе Хименес, химик от университета Колорадо, който е подписал писмото.
Друг автор на писмото — Бенджамин Коулинг от университета в Хонконг, казва пред Би Би Си, че има сериозни притеснения заради вируса.

ОТ СЗО потвърдиха, че коронавируса се предава и по въздух сн. BBC

ОТ СЗО потвърдиха, че коронавируса се предава и по въздух сн. BBC

„В действителност от СЗО признаха, че една от причините защо не искат да дискутират разпространяването на Covid-19 по въздуха еq защото няма достатъчно предпазни маски в много страни по света. И ако признаем, че коронавирусът се пренася по въздуха, трябва да обмислим как да спрем неговото разпространение сред хората“, каза още той.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар