Столична община с важно съобщение: Ето какво още е забранено от утре в столицата

Столична община с важно съобщение: Ето какво още е забранено от утре в столицата
5 (100%) 1 vote

Столичната община направи важно съобщение във връзка с мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса

Пресцентърът на Столична община направи важно съобщение относно мерките за ограничаване разпространението на КОВИД-19.

Д-р Пенчев, който е директорът на Столичната здравна инспекция, заяви че в последната седмица данните са тревожни. Наблюдава устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница.

В столицата към днешна дата техният брой е 155 души. 27 от тях се намират в интензивни отделения.

От утре се забраняват посещенията във всички дискотеки, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечение на закрито.

Разрешени са посещения единствено в открити нощни заведения при заетост до 50% от общия капацитет и задължително спазване на дистанция от 1,5 м.

Групови празненства на открито и закрито с повече от 30 присъстващи също се забраняват.

Концерти и сценични прояви е възможно да се провеждат при заетост до 50% от общия капацитет на местата и при спазване на дистанция от 1,5 м. Това се отнася и за провеждането на конгреси и семинари.

Без публика ще се провеждат всички колективни и индивидуални спортни мероприятия на открито и закрито, с тренировъчен и състезателен характер.

Забранени са посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно и училищно образование и висшите училища, също са забранени от 10 юли.

Проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт също ще продължат.

От утре започват и съвместни проверки от екипи на СДВР, РЗИ-София и БАБХ в търговски обекти, които ще следят за спазване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар