Приятелката и дуетна половинка на Лилана призна за далаверите й!

Приятелката и дуетна половинка на Лилана в миналото Ася Йочева е признала пред разследващите, че фирмата й няма възможност да създава софтуер. [caption id="attachment_634420" align="aligncenter" width="200"]Лилана Приятелката на Лилана проговори и изпя всичко[/caption] От нейното дружество, регистрирано в Англия, фирмите на Лилана и съдружникът й Мартин Димитров са купували различни софтуерни програми, които са финансирали от фонд "Иновации и конкурентноспособност". Според прокуратурата сделките за софтуера са фиктивни, а парите от субсидиите за Лилана са присвоени. Любимката на Васил Божков още е в ареста, а Мартин Димитров беше пуснат вкъщи, макар и под ключ.

Обвиняема е и Ася Йочева, която е ползвана за собственик на задграничното дружество, от което уж бил закупуван иновативния софтуер. Ася е на свобода с гаранция, но ако продължи да съдейства на прокуратурата, може да свалят обвиненията й и да остане само свидетел.

Схемата на младите момичета е контролирана от опитни адвокати, които са били във връзка с държавни чиновници, твърди запознат с разследването пред столичен вестник. Лилана била по-запозната с далаверата, а Ася била ползвана само за регистрацията на фирмата доставчик в Англия, както и да подписва документи. Обвиненията за Лилана са като член на престъпна група за злоупотреби с евросубсидии, попълване на неверни декларации и за заплахи към висши служители на Агенция "Пътна инфраструктура". Вече са започнали проверки на данъчните за доходите й. Очаква се включване и от КПКОНПИ, която ще проверява дали парите, с които разполага, са изкарани с легална дейност. Проверка вече тече за Васил Божков, но заради големия обем документация и финансови потоци, които се анализират, тя ще се забави няколко месеца. Докато Божков е в Дубай, държанката му Лилана, жена му Елена Динева и най-вярната му секретарка Йоанна Чолакова продължават да са в килиите на следствения арест.