Топ климатологът проф. Георги Рачев направи плашеща прогноза Преглеждания: 3654

Май ще се наложи да свикваме с подобни явления
0
Оценете този post

Май ще се наложи да свикваме с подобни явления

Топ климатологът проф. Георги Рачев направи прогноза, която вероятно ще ви изправи косите.

Бурята, която наводни някои големи столични булеварди, подлези и извади част от реките от коритата им, не е първата.

проф. Георги Рачев
Май ще се наложи да свикваме с подобни явления

Проф. Георги Рачев обаче подчерта, че тя далеч няма и да е последната в следващите години. Това заяви топ климатологът пред „Канал 3“.

„През година, през две ще се случват отново такива наводнения. Няма как, защото това е климатът над София“, каза професорът. Той припомни, че отдавна в столицата се наблюдават подобни проливни дъждове, като дори в един случай от преди малко повече от 30 години е имало смъртни случаи.

„В „Младост“ отчетоха 6 л. кв. м., докато в „Манастирски ливади“ и редица други квартали дъждът беше от порядъка на 60-80, че дори и над 100 л. кв. м.“, посочи още проф. Георги Рачев.

Перловска река предизвика най-сериозни притеснения, след като излезе от коритото си край ВМА. Климатологът отново обясни това с факта, че коритото ѝ е устроено така, че да обслужва град с капацитет от 300 000 души, а не с настоящите размери на София.

Междувременно стана ясно, че труп на гол мъж е изплувал от река Владайска. Жертвата е на около 70-80 години. Тепърва ще се установяват самоличността му и причините за смъртта. Все още не е ясно дали трагедията има нещо общо със снощния потоп, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.