Почивката в Турция може да се окаже безплатна при едно условиеНевиждано: Безплатна почивка в Турция, но при едно условие

Хотелиерите в Турция се оказаха изключително изобретателни. Те предлагат необичайна оферта за привличане на туристи, с която ще успеят да прецакат конкуренцията. Тази година почивката в Турция може да се окаже безплатна за някои туристи. Условието е те да се заразят с коронавирус.

 Това е една от мерките за стимулиране на туризма, след като много държави обявиха, че след пътуване в Турция със самолет няма да се налага спазването на карантина.

От миналата седмица Turkish Airlines лети включително и до Анталия. Новата схема е подкрепена от правителството. Тя ще позволи на туристите да си купят специална застраховка в редица хотели. Застраховката "коронавирус" започва от 15 евро за една седмица. Тя ще предостави възможност на всеки с положителен тест, да прекара остатъка от почивката без да плаща. Влизащите в страната ще преминават през термоскенери и още на летището ще се извършва измерване на температурата. Там ще се правят и тестовете за коронавирус. Резултатите ще са готови след два часа. Туристите с положителен тест ще бъдат настанени в болница или в хотелската си стая, където ще трябва да се изолират, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Сън“. Според мярката дори и при необходимостта от карантина, която е по-дълга от почивката, допълнителните дни няма да се заплащат от туриста.