Синоптикът Петър Янков разкри датите, в които месец юли ще ни поднесе изненади

Гласувайте за статията

Той подчерта, че месецът се характеризира с градушки

Синоптикът от ТВ-МЕТ – Петър Янков разкри датите, в които месец юли ще ни поднесе изненади.

Според прогнозата на Петър Янков днес и утре валежите ще стигнат и до Черноморието.
До края на първото десетдневие максималните температури ще са в интервал от 27 до 33 градуса. В дните с валежи на места ще са по-ниски, а в по-слънчевите дни, в най-топлите места, ще достигат до 33 – 35 градуса.

Петър Янков

Той подчерта, че месецът се характеризира с градушки

Нови превалявания се очакват в периода от 11 до 16-ти, главно в Западна България. След 17-ти ще настъпи краткотрайно стабилизиране на времето. Ще е предимно слънчево, с временни заоблачавания в следобедните часове.
Ще се затопли и максималните температури ще бъдат около и над 30 градуса, а около 20-ти юли – до 36, 37 градуса.

Слабо захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има на 22 и 23 юли с по-нестабилно време, когато в следобедните часове ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Съществени заоблачавания ще има към 28 – 30 юли, когато ще превали с гръмотевици, с най-голяма вероятност по Черноморието.

В сравнение с юни нахлуванията на по-хладен въздух от северозапад ще намаляват, но въпреки това има голяма вероятност за проливни валежи и гръмотевични бури. Валежи над нормата за месеца ще има на места в Северна България и около планините.

Накрая Петър Янков припомня, че за юли народната метеорология гласи: „Колкото са по-горещи 15, 16 и 17 юли (горещниците), толкова по-люта ще е зимата. От времето през тези три дни се съди за времето през декември, януари и февруари. Ако прогърми на Илинден (20 юли), овошките ще се повредят, но виното ще е добро”, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар