Мегаскандал в Netflix заради „365 дни“ (Световни звезди на бойкот срещу филма)

Мегаскандал в Netflix заради „365 дни“ (Световни звезди на бойкот срещу филма)
3 (60%) 1 vote

Лентата „365 дни“ предизвика още един световен скандал, но Netflix отказват да я свалят от платформата си

През последните дни лентата „365 дни“ е най-коментираното заглавие в световните форуми. Причината не е само сюжетът и сцените, които определено не са за лица под 18 години, но и фактът, че лентата лансира няколко доста опасни тенденции. Световни звезди вече започнаха кампания срещу филма и настояха интернет платформата за видеофилми Netflix да го свали от програмата си.

„Този филм превръща в романтично преживяване насилието, отвличането на жени и трафика на хора. Това е неприемливо и опасно“, заяви певицата Дъфи в открито писмо. Освен нея, в протеста срещу лентата се включиха още един куп звезди.

От платформата обаче отказаха да свалят лентата, която се превърна в най-гледаното им заглавие досега.

„Много ме натъжава фактът, че Netflix дава платформа за такива“ филми „, които представят отвличането като нещо романтично, и лансират погрешно идеята за насилието над жените и трафика на хора като „розови филми“, пише Дъфи в писмото си. Самата певица наскоро направи разтърсващо признание и разкри, че е била жертва на насилие. Певицата била отвлечена, дрогирана и малтретирана в продължение на месеци, преди да успее да избяга. След преживяното предпочела да прекрати кариерата си, пише „Гардиън“.

Лентата "365 дни" предизвика световен скандал дори за Netflix

Лентата „365 дни“ предизвика световен скандал дори за Netflix

Полският филм „365 дни“ разказва историята на млада жена, която се опитва да спаси връзката си с пътуване до Италия, но е отвлечена от шефа на местна мафиотска организация и принудена да „се влюби“ в него за 1 година. Филмът е базиран на първата книга от трилогията на полската писателка Бланка Липнинска и вече се говори за екранизация на другите две части, които са още по-противоречиви откъм съдържание. В лентата открито се романтизира идеята за насилието над жените, отвличането им, както и за трафика на хора. Засега обаче от платформата не са коментирали критиките към филма и твърдо отказват да го премахнат от каталога си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар