Цецо от „Хелс Китчън“ се връща във Франция (Още разкрития)

Цецо от „Хелс Китчън“ се връща във Франция (Още разкрития)
3 (60%) 1 vote

Цецо от „Хелс Китчън“ се надява след време да отвори собствен ресторант

Цецо, който завърши на почетното трето място в „Хелс Китчън“, се надява след време да отвори собствен ресторант. Той гостува в „На кафе“, където разкри, че е доволен от представянето си в кулинарното предаване.

„Доволен съм от представянето си, научих много от „Кухнята на Ада“. Забавлявах се много и осмислих много неща благодарение на участието си. Бях себе си и се раздадох на макс. Разбира се, винаги има още какво да променя, но съм доволен. Научих много като техники, подготовка на продуктите и не на последно място – дадох си сметка за важната роля на дисциплината в кухнята“, споделя Цветомир.

Той разказва, че се записва за участие в „Хелс Китчън“ съвсем съзнателно с помощта на майка си, която му дава идеята. Цецо не крие, че се е сближил много с другите участници в шоуто и че заедно са имали много забавни моменти зад кадър. „Имахме един забавен момент, свързан с шотландските яйца. Правихме си заготовка, Соня още беше в предаването и беше оставила едни яйца в шоковото замразяване. Шефът не можа да повярва, когато ги видя, замръзнали в блокче лед.

Много се смяхме на тази случка. Иначе играехме хоро, пеехме си вътре. Сближихме се като екип и като хора. С Жоро, Наско и Теодор поддържам връзка. Скоро, на 22 юли, с Наско ще правим една френско-българска вечеря в неговия ресторант“, разказва кулинарят.

Собствен ресторант

Цецо сподели и плановете си за завръщане във Франция. „Връща ми се във Франция, защото там имам поле за реализация, докато тук в България е малко по-трудно. След време се надявам да се прибера отново за постоянно и да отворя свой ресторант у нас“.

Любовта на Цецо към кулинарията датира от детските му години, когато не се колебае смело да експериментира в кухнята. Завършва училище с кулинарен профил, а през 2012-та година представя България на фестивал за българска храна в Брюксел, където заминава заедно с още трима свои съученици от ТОХ-а в Банкя. „Чужденците бяха много впечатлени от нашите кюфтета и кавърма и съм горд от представянето ни“, не крие той.

Цецо от "Хелс Китчън" се връща във Франция сн. nova.bg

Цецо от „Хелс Китчън“ се връща във Франция сн. nova.bg

„През 2016-та с мой приятел отидохме да гледаме Кулинарната купа на България в Пловдив. Имаше свободно място в състезанието за паста и поисках да се запиша. Казаха ми, че няма проблем и ми дадоха половин час, за да си намеря продукти. Хванах си такси до един магазин, напазарувах и приготвих паста „Примавера“ с френско сирене. Въпреки краткия срок за изпълнение, завърших на второ място“, спомня си Цветомир, пише nova.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар