Стана ясна сумата от дарения, която ще получат децата на Милен Цветков

Гласувайте за статията

Сред дарителите е и Жана Бергендорф

Вече е ясна сумата, която е събрана от дарения и ще бъде разпределена между двете деца на журналиста Милен Цветков.

Припомняме, че той издъхна в резултат на тежка катастрофа навръх Великден.

Милен Цветков

Сред дарителите е и Жана Бергендорф

187 130 лева събра дарителската кампания в помощ на децата на убития в зверска катастрофа Милен Цветков. Сумата ще бъде разпределена поравно между неговите наследници – 24-годишната му дъщеря Калина и 8-годишния му син Боян.

Кампанията премина под наслов „За децата на Милен“ и стартира на 20 април тази година, само ден след смъртта на журналиста. Събирането на средства беше инициирано от фондация „Работилница за граждански инициативи“ и бе активна в продължение на точно 2 месеца. Общият брой на дарителите приближава 3 хиляди души. Те са успели да отделят различни суми от 50 до 1000 лева и нагоре.

Повечето от тях са пожелали анонимност и не са обявили публично имената си след извършеното по банков път дарение, макар да има такава възможност. В безкрайния списък обаче се виждат някои имена на колеги на покойния тв водещ, както и на други звездни персони. Сред тях е и певицата Жана Бергендорф, която е участвала в кампанията с дарение от 1000 лева.

Имаше и такива, които бяха против дарителската кампания

След стартирането на инициативата имаше и потребители на социалните мрежи, които се възпротивиха срещу доброволното дело. Те изразиха мнение, че децата на Милен Цветков ще получат кръвнина от убиеца му и не е нужно пари да се събират от обикновените граждани. Това обаче не е ясно кога ще се случи, тъй като процесът срещу дрогирания Кристиан Николов, който размаза Цветков на столичния бул. „Черни връх“, може да се проточи с години.

Двамата наследници на Милен Цветков, които ще бъдат подпомогнати с голямата сума, са от две различни негови връзки. Дъщеря му Калина, е от първия брак на журналиста с бизнес дамата Йорданка Начева. Наследницата на Цветков завърши университет в Холандия и продължи да живее там.

Второто му дете Боян е плод на любовта му с масажистката Ивета Гоцова. С нея Цветков нямаше брак и се раздели през 2015 г. Едва след трагичната му смърт се разбра, че в последните 2 години той е живеел на семейни начала с астроложката Милена Иванова. Искал да има дете и от нея, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар