Стана ясно какво точно се е случило с д-р Стамов, който издъхна от коронавирус

Стана ясно какво точно се е случило с д-р Стамов, който издъхна от коронавирус
5 (100%) 1 vote

Говорителят на Спешна помощ изнесе хронология на събитията с д-р Стамов

Катя Сунгарска, която е говорителя на Спешна помощ, изнесе информация за събитията от последните дни на д-р Юлиян Стамов. Тя заяви, че той е потърсил линейка за транспорт, а не заради необходимост от спешна помощ.

Пред „Телеграф медиа“ тя заяви, че на 18 юни покойният лекар заедно с реанимационен екип на столичната Спешна помощ  се е отзовал на сигнал за пациент с кардиологичен проблем.

Пациентът е бил с 5 стенда на сърцето, пише БЛИЦ. В сигнала е било съобщено, че той има сърцебиене, високо кръвно налягане и температура от 37 градуса.

Последното оплакване не се счита за определящ симптом на коронавирус.

Катя Сунгарска заяви, че всички от екипа са разполагали с шлем, маска, ръкавици и дезинфектант. Тя отрече да е правено дишане уста в уста. Пациентът е настанен в болница, а по-късно е починал.

На 21 юни на целия екип на Спешна помощ е съобщено, че пациентът е бил с положителен тест за коронавирус.

Още в 05,00 часа сутринта на следващия ден д-р Юлиан Стамов подава сигнал на 112 и настоява да му бъде изпратена линейка, която да го закара на тест в частна болница, където да си направи и снимка на белите дробове. От спешния център му съобщават, че само след три часа в СРЗИ ще бъдат направени тестове на целия екип.

На 23 юни д-р Стамов научава, че тестът му е положителен и започва домашно лечение.

На 27 юни той отново се обажда за линейка и настоява да бъде хоспитализиран, тъй като не се подобрява от проведеното антибиотично лечение.

Той е постъпил в болница в средно тежко състояние, но бързо се влошава.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар