Испания пак въвежда извънредно положение заради Covid-19 (400 000 души са блокирани край Барселона)

Испания пак въвежда извънредно положение заради Covid-19 (400 000 души са блокирани край Барселона)
3.67 (73.33%) 3 votes

Испания с извънредно спешно положение, блокира 400 000 край Барселона

Забравете за Барселона това лято. Испания отново въведе извънредно положение и отцепи целия район около Барселона. Близо 400 000 души са под карантина и то точно когато почти от цяла Европа туристи планираха да заминат за летния сезон там.

Цялата област Каталуния е заплашена от блокада, след скока в броя на заболелите лица. Западният каталунски град Лиеида и останалата част от окръг Сегриа ще бъдат затворени от днес

Местният губернатор Ким Тора сподели пред репортери, че влизането и излизането не са разрешени там. От началото на епидемията в Каталуния са потвърдени 62 057 случая на заразени с коронавирус.

Новината буквално попари голяма част от западноевропейските туристи, които се бяха ориентирали да прекарат сезона в Испания. Гърция също обмисля дали да не затегне още повече мерките, за да гарантира безопасността на гражданите си. Както е известно, гръцките власти въведоха задължителна декларация и код за всички, които влизат в страната. И едва след тяхното представяне на границата туристите могат да влязат.

Засега българското Черноморие се очертава една от най-спокойните дестинации и е направо безопасно, в сравнение с други курорти в Европа, където се шири пандемията от коронавирус. При правилно поддържане на чистотата и безопасността на плажовете, водите и крайбрежието, районът има всички шансове да си завоюва водеща позиция като курортен център в Европа и дори да измести Турция и Гърция, която тази година се оказа най-предпочитана от всички.

Що се отнася до Испания, губернатор Тора заяви, че „това е крачка назад, за да се защитим и контролираме огнището“. И добави, че е взел много „трудно решение“, за да въведе отново карантината.

Каталуния и Барселона са под карантина, Испания отново в извънредно положение сн. Уикипедия

Каталуния и Барселона са под карантина, Испания отново в извънредно положение сн. Уикипедия

431 183 души живеят в областта около Барселона. Всички те, заедно с туристите и всички останали, са поставени в пълна карантина и блокада заради вируса. А районът, който е и център на редица животински и земеделски ферми е заплашен от пълно откъсване от останалата част от света. Все още не е ясно кога ще завърши кризата.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар