Въвеждат промени, свързани с ръчния багаж в самолетите

Въвеждат промени, свързани с ръчния багаж в самолетите
5 (100%) 1 vote

Пандемията доведе до куп промени при пътуването със самолет

Пандемията промени дори и пътуването със самолет и то вече няма да е същото.

Авиокомпаниите вече обявиха някои големи промени, отнасящи се до организацията на полетите. Освен отпадането на сервирането на храни и напитки, някои компании решиха да оставят средната седалка в салона незаета.

 

Някои от превозвачите решиха да бъдат премахнати отделенията за багаж над главата на пътниците. Италиански авиокомпании забраниха използването на багажни отделения, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Дейли Стар“.

Разпоредбата има за цел да  насърчи мерките за социална дистанция, както и да предотврати струпването на хора на пътеката в самолета.

Това ще допринесе и за по-бързото слизане от самолета.

Забраната важи за всички самолети, които кацат или излитат от италиански летища, както и за дългите международни полети.

Чекирането на салонния багаж ще бъде без допълнителни такси.

Пътниците ще имат право да се качват на борда с малък багаж като ръчни чанти, раници, чанти за лаптоп, които не са по-големи от 36x45x20 см, които ще могат да бъдат поставени под седалката.

Апелът към тях е да оставят багажа си на мястото за чекиране и на мястото за измерване. Ръчният им багаж няма да бъде таксуван, съобщава още изданието.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар