Ким Чен Ун се похвали: Северна Корея отблъсна коронавируса (+ Как овладяха кризата в страната?)

Гласувайте за статията

Ким Чен Ун обяви, че Северна Корея се е справила с коронавируса

Ким Чен Ун обяви, че Северна Корея е преодоляла кризата с коронавируса. Лидерът на страната заяви, че в родината му вече няма риск от заразяване и гражданите са в безопасност. Изявлението беше направено по време на разширено заседание на Политбюро на управляващата партия на Северна Корея. А властите в Пхенян обявиха, че са успели да спрат коронавируса и да му попречат да влезе в страната.

Ако информацията е достоверна, това означава, че Северна Корея е може би една от единиците държави в света, които успяха да опазят населението си от заразяване. Съмненията на властите в Сеул обаче са по-различни. А именно – че в Пхенян крият истината за вируса и в действителност десетки местни жители са починали от заразата.

Много е вероятно заразените да са били поставени в пълна изолация до пълното им излекуване. Не е ясно дали Северна Корея разполага с някакви лекарства или тестове за коронавирус, тъй като до момента няма нито един обявен случай в страната. Въпреки че делят обща граница с Китай, откъдето именно тръгна заразата.

Влизането в една от най-затворените страни в света обаче е изключително сложно и освен това строго контролирано. Само определен брой туристи имат право да влизат там на година, а техните маршрути са силно контролирани. Обикновено те се настаняват в хотели извън Пхенян, където се поддържа почти нормален стил на живот, подобен на този на запад. Излизанията от хотелите вечер са абсолютно забранени, както и снимането на сгради или строителни обекти. Също така туристите нямат право да изказват каквито и да е становища по повод управляващия режим, докато са там или да общуват с местните, без разрешение. Така че е много вероятно корейците наистина да не са се заразили.

Ким Чен Ун обяви победа над вируса в Северна Корея сн. Уикипедия

Ким Чен Ун обяви победа над вируса в Северна Корея сн. Уикипедия

Въпреки това Ким предупреди, че не може да има никакво отпускане в борбата срещу епидемията, съобщава информационна агенция KCNA. И призова корейците да проявят „максимална предпазливост“, според британските медии.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар