Горещи разкрития: Ето с колко са облажили Бобокови от аферата с боклука

Горещи разкрития: Ето с колко са облажили Бобокови от аферата с боклука
5 (100%) 1 vote

Пламен и Атанас Бобокови натрупали несметно богатство от аферата с боклука

Братя Бобокови са натрупали несметни богатства от аферата с боклука. Това стана ясно от данните от разследването, разкриват източници на БЛИЦ, които са запознати с разследването.

Вината на русенските бизнесмени доказват и нови улики. В хода на разследването Специализираната прокуратура се натъкна на интересни находки.

След оглед на землището на Червен бряг са били открити общо 30 тона боклуци. Отпадъците са били заровени в дълбоки ями. Сред тях са открити и части от акумулаторни батерии. От става ясно, че по-голяма част от отпадъците са на търговски дружества, които са под ръководството на Бобокови.

Пламен Бобоков коментира тези разкрития пред бТВ. Той заяви категорично, че няма нищо общо със случая.

В хода на разследването стана ясно, че бизнесмените участват в аферата с боклука от 2014 година. Общо 230 000 тона отпадъци не само от Италия, но и други страни от ЕС са внесени у нас за периода 2014-2020 година.

По 120 лева са прибирали Бобокови за всеки тон внесен боклук от фирмите, които го изпращат.

След пристигането на отпадъците у нас, бизнесмените са декларирали, че ги сепарират. За фиктивното сепариране те са получавали отделно по КОД-19 по още 60 лева за тон.

Чрез тази фиĸтивна дейност бизнecмeнитe ca yчacтвaли в изтoчвaнe нa cpeдcтвa oт Mиниcтepcтвoтo нa eĸoлoгиятa.

Изчиcлeниятa показват, чe oт внoca и „кухото“ ceпapиpaнe нa oбщo 230 000 тoнa бoĸлyци, русенските босове ca пpибpaли пoнe 41 400 000 лeвa, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар