СЗО алармира: Най-лошото тепърва предстои!

Гласувайте за статията

Гебрейесус посочи, че се наблюдава дезинформация и политизиране на вируса

СЗО (Световна здравна организация) алармира, че най-лошото тепърва предстои.

„Шест месеца след избухването на новия коронавирус, пандемията все още не е приключила“, заяви в понеделник СЗО. От там предупреждават, че „най-лошото тепърва предстои“, съобщи АФП, цитирана от БТА.

СЗО

Гебрейесус посочи, че се наблюдава дезинформация и политизиране на вируса

Когато броя на смъртните случаи надмина 500 000, а броят на потвърдените инфекции надхвърли 10 милиона, СЗО заяви, че е моментът да се поднови борбата за спасяване на живота.

„Преди шест месеца никой от нас не можеше да си представи как светът ни и животът ни ще бъдат хвърлени в смут от този нов вирус“, каза шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуален брифинг.
„Ние всички искаме това да приключи. Всички искаме да продължим с живота си. Но тежката реалност е, че това дори не е близо до приключване“.

„Въпреки че много държави постигнаха известен напредък, в световен мащаб пандемията всъщност се ускорява… Ще ни трябват още по-големи запаси на устойчивост, търпение, смирение и щедрост през следващите месеци. Вече сме загубили толкова много, но не можем да загубим надежда“.

Тедрос каза още, че пандемията е извела наяве най-доброто и най-лошото от човечество, цитирайки актове на доброта и солидарност. В същото време обаче се забелязва дезинформация и политизиране на вируса.

В атмосфера на глобално политическо разделение и фрактури на национално ниво „най-лошото тепърва предстои. Съжалявам, че го казвам“, заключи той, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар