Безплатна детска градина за всички: Възможно ли е?

Безплатна детска градина за всички: Възможно ли е?
5 (100%) 1 vote

Ако предложението бъде прието, детската градина ще бъде безплатна за всички деца

ВМРО направи важно предложение в интерес на родителите с малки деца. Партията предлага отпадане на таксата за детските градини за всички деца, които към този момент са приети в детски заведения. Това предложение вече е обсъдено на Коалиционен съвет. Това сподели в ефира на „Здравей, България” депутатът Юлиан Ангелов.

Той поясни, че се дискутира и друго предложение, според което родителите на неприетите в детска градина деца да бъдат компенсирани финансова. За тях се предвижда финансиране под някаква форма с цел записване на децата им в частни детски заведения.

Ангелов поясни, че механизмът за всичко това трябва да се изработи предварително. Депутатът поясни, че към настоящия момент таксите в държавните градини са между 35 и 70 лева и се определят от съответната община.

Той коментира и наложените глоби на колегите му за неносене на маски в парламента. Ангелов разкри, че някои от тях ще обжалват, тъй като не считат, че са нарушили правилата.

По отношение на предприетите инициативи от някои неправителствени организации, той заяви, че те получават финансиране от чужбина и се опитват да налагат норми, които не се приемат добре у нас, пише pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар