Новак Джокович и съпругата му пребориха коронавируса (Вижте повече)

Новак Джокович и съпругата му дадоха отрицателни тестове за коронавирус сн. Инстаграм
0

Новак Джокович и съпругата му с отрицателни тестове за коронавирус

Новак Джокович и съпругата му пребориха коронавируса. Първата ракета в света и неговата любима дадоха отрицателни тестове за Ковид-19, съобщи БГНЕС. Сърбинът се зарази с коронавирус по време на демонстративния турнир „Adria Tour“.

За неговия положителен тест стана ясно на 23-ти юни, два дена, след като първата ни ракета Григор Димитров обяви, че е заразен. Положителни проби дадоха също хърватинът Борна Чорич, сърбинът Виктор Троицки и бременната му жена, както и няколко от треньорите на тенисистите. Финалната част на турнира в хърватския град Задар бе отменена.

На спортните мероприятия в Сърбия и Хърватия нямаше никаква социална дистанция между зрителите на трибуните, а играчите и другите присъстващи на корта също не спазваха никакви мерки, като се прегръщаха, правиха си общи снимки, разменяха си един микрофон на пресконференцията и т.н.

Най-фрапиращи бяха кадрите от партито, което Джокович организира след турнира в Белград, на които се вижда как той и други именити тенисисти като Григор Димитров и Александър Зверев са голи до кръста в нощен клуб и бурно се забавляват. 33-годишният Новак Джокович и съпругата му Йелена нямаха симптоми и се чувстваха добре. Те обаче следваха всички препоръки на лекарите и се намираха в самоизолация.

Заради пандемията от коронавирус тенис съревнования в момента не се провеждат. Мъжкият тур ще стартира в началото на август във Вашингтон. След подновяването на сезона трябва да се проведат три Мастърса, както и Ю Ес Оупън и Ролан Гарос, предават от nova.bg.

Новак Джокович и съпругата му дадоха отрицателни тестове за коронавирус сн. Инстаграм
Новак Джокович и съпругата му дадоха отрицателни тестове за коронавирус сн. Инстаграм

Само преди няколко дни Новак се извини на всички в социалната мрежа Инстаграм заради коронавируса. Той написа, че много съжалява, че турнирът „Adria Tour“ е „нанесъл вреда“. Джокович призна, че турнирът не е трябвало да се проведе толкова рано и е трябвало да се изчака още.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.