Гърция посече туристите с нова гилотина

Гласувайте за статията

Двойно по-високи цени очакват къмпингуващите

Немалка част от туристите остават с усещането, че тази година Гърция полага всички усилия да ги откаже от летуването им там.

На компания от Пловдив се наложи да променят набързо плановете си за почивка в Гърция заради новите декларации на границата. За да избегнат хаоса в първия ден от проверката на QR-кодовете, те стегнали багажа си и заминали за южната ни съседка ден по-рано.

Гърция

Двойно по-високи цени очакват къмпингуващите

Това обаче далеч не е единственият проблем, с който се сблъскват хората, решили да летуват в Гърция.
Двойно по-високи цени очакват къмпингуващите тази година на Керамоти, който години се бе превърнал в българска територия. Миналата седмица там е имало не повече от 20 наши автомобила. Години наред Керамоти е предпочитано място за почивка от пловдивчани заради красивия, спокоен и дълъг плаж с гледка към остров Тасос.

Тази година нещата са съвсем различни

Преди пандемията сезонът в селото започваше още по Гергьовден и продължаваше до октомври. Тази година обаче нещата са съвсем различни. Въпреки че се очертава сравнително кратък сезон, нашенците са неприятно изненадани от резкият скок на цените. Докато миналата година престоят на каравана от май до септември с включен ток в цената е струвал 800 евро, сега само за месец на първа линия се плаща 400 евро, а на втора – 350 евро. Консумираната енергия се заплаща отделно.

Не са евтини и хотелите в курорта. Цената на нощувката за юли в студио за двама души на около 400 метра от плажа и близо до центъра на Керамоти се движи между 40 и 60 евро. Апартамент с три спални, всекидневна и оборудвана кухня за излиза 274 лв. на вечер. Това накара много от пловдивчани, които традиционно избираха близкото до България градче, да потърсят свободно къмпингуване по гръцките плажове по ръкавите на Халкидики, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар