Проф. Кантарджиев: Не направим ли това, ще стане страшно! (виж тук)

Проф. Кантарджиев: Не направим ли това, ще стане страшно! (виж тук)
5 (100%) 1 vote

Проф. Кантарджиев е категоричен в думите си!

„След 10 дни ще видим резултата от вчерашния мач. Дотогава обаче съветвам горещо тези, които са присъствали на стадиона, да избягват контакт с близките си и особено с по-възрастните. Да пазят семействата си и ако се виждат, това да е само на открито“.

Това заяви директорът на Центъра по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев в интервю за предаването „Сутрешен блок“ по БНТ.

Той сподели, че не е бил вчера на мача, но здравният и спортният министър са присъствали. Добра идея е било хората да са разредени през място и ред, но никой не може да контролира запалянковците и да им пречи да викат и да се прегръщат.

„При младите емоцията надделява. Това, което предупредих, е, че когато се крещи, вика и пее, заразяването е най-възможно, защото се създава аерозол, който е опасен. Трябва да живеем с мисълта за тази болест и да спазваме мярка“, заяви Кантарджиев. И отново алармира феновете на мача от вчера силно да ограничат контактите си, за да не стане страшно.

Проф. Кантарджиев съветва също да не затваряме прозорците си у дома, нищо, че имаме климатици. Чистият въздух е отлична превенция срещу наличието на вируса в дома ни.

На питането дали ще има мерки първенството по футбол да се доиграе при празни трибуни или началото на другото да е при такива, той заяви, че ще се обсъдят епидемиологичните данни от следващите 10 дни като именно те ще бъдат решаващи.

Що се отнася до затворените нощни заведения в курорта Албена заради коронавируса професорът е ясен: „Винаги съм препоръчвал заведенията на закрито да бъдат ограничени. Нощни заведения с музика на открито не са проблем“.

За нов пик на Ковид-19 той посочи есента и края на септември-октомври. Убеден е, че трябва да се научим да живеем с мерките и мисълта за заразата. Множеството изследвания и тестове са задължителни при тази ситуация.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар