Меган Маркъл и принц Хари остават без пари заради коронавируса (Още разкрития)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл и принц Хари може да останат без доходи

Меган Маркъл и принц Хари могат да останат без пари заради коронавируса. Британският принц Хари и съпругата му, херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, може да останат без пари поради загуби, причинени от пандемията от коронавирус, съобщава „Daily Mirror“.

Очаква се през 2020-та година приходите на херцогството на Корнуол да спаднат рязко. Именно тези средства са големия дял в доходите на принц Хари и Меган Маркъл, а бащата на Хари, принц Чарлз, обеща да ги плаща дори след като синът му замина за САЩ. Поради загубите на херцогството сумата, на която могат да разчитат херцогът и херцогинята на Съсекс, ще бъде драстично по-малка, пише БГНЕС.

„Уверени сме, че допълнителните приходи ще намалеят със значителна сума, главно защото нашите търговски предприятия не работят“, заяви секретарят на херцогството на Корнуол, Аластър Мартин. Според него, херцогството не е кандидатствало за държавна помощ, но все пак плаща заплати на служителите.

Финансиране

След като се отказаха от кралските привилегии и се преместиха в Съединените щати, принц Хари и Меган Маркъл спряха да получават финансиране. Но те все пак получават дял от печалбите на херцогство Корнуол, контролирано от принц Чарлз. През 2019-та година то му е донесло приходи в размер на 22,2 милиона паунда.

На 1-ви април принц Хари и Меган Маркъл престанаха да действат като членове на британското кралско семейство. За да получат правото да се преместят в САЩ, да работят и да правят бизнес, те трябваше да се откажат титлата „Вашето кралско височество“, държавното финансиране и търговската марка „Sussex Royal“, предават от dariknews.bg.

Меган и Хари създадоха собствена благотворителна организация „Арчиуел“, която кръстиха на сина си. За тяхно съжаление обаче, те не успяха да я регистрират заради неплатени такси и неясно оформени документи. Затова и официалното й представяне беше отложено за догодина.

Меган Маркъл и принц Хари остават без пари заради коронавируса сн. YouTube

Меган Маркъл и принц Хари остават без пари заради коронавируса сн. YouTube

Въпреки несполуките, бившата актриса и внукът на Елизабет Втора все пак ще имат някакви доходи. Чуждестранните медии разпространиха новината, че двамата са подписали договор с известна ораторска агенция, която се занимава с изготвянето на речи. Това означава, че Меган Маркъл и принц Хари ще говорят пред публика, но вече ще получават пари за думите си.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар