Гърция се оплеска тотално с новите правила за туристите

Гласувайте за статията

Очаква се „Маказа“ да бъде затворен всеки момент

Гърция се оплеска тотално с новите правила, които въведе за туристите. Освен това настъпи пълен хаос сред хората, избрали да почиват в южната ни съседка.

Пълен хаос цари и на ГКПП-та за южната ни съседка, след като страната реши да въведе попълването на декларации с цел ограничаване разпространението на коронавируса.

Гърция

Очаква се „Маказа“ да бъде затворен всеки момент

Нововъведението от страна на Гърция стана факт преди дни. Както е известно между Гърция и България отпадна задължителната 14-дневна карантина.

Припомняме, че за да преминете през границата, трябва да имате предварително попълнена декларация. Тя се попълва онлайн най-малко 48 часа преди пътуването, което затруднява импулсивните пътувания. Новата мярка е в сила от днес.

На въпрос можем ли ако решим утре да пътувам, днес да попълня да попълним Йоханес Крикорян, съветник в посолството в Атина, заяви, че не можем.
„Законово установеният срок е най-малко 48 часа преди пътуване“, поясни той, пише blitz.bg.

Междувременно вътрешният министър Младен Маринов посочи, че граничният пункт „Маказа” работи и в двете посоки. Очаква се обаче да бъде затворен от гръцките власти, предаде БГНЕС.

„Към момента, въпреки че ситуацията от гръцка страна е променлива, ГКПП „Кулата” работи и в двете посоки, естествено при попълване на необходимите електронни декларации”, каза Маринов.

Граничният пункт „Илинден” е затворен на изход за туристи, на вход от Гърция към България работи.
„Златоград” не работи и в двете посоки, „Ивайловград” работи в двете посоки, обясни още вътрешният министър.

„Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в чужбина”, коментира премиерът Борисов. „А ние когато поискахме информативна декларация по КПП-тата, какъв шум беше. Сега Гърция като въведе електронните декларации, нищо никой не каза, чинно си ги попълват. Ние искаме да държим хората, които ще пътуват, информирани“, допълни премиерът Борисов, пише nova.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар